Wij kunnen u nog steeds volledig van dienst zijn! Wel werken wij volgens de richtlijnen van Rijksoverheid. Daarom vragen wij u ook te pinnen bij een succesvolle ontstopping. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Mijn riolering is verstopt!

Riool verstoppingen komen in allerlei vormen tot uiting.

  • De gootsteen loopt niet snel meer leeg nadat u gebruik hebt gemaakt van de waterkraan.
  • Tijdens het douchen blijft de douchebak vol met water staan.
  • Het tiolet overstroomt nadat u heeft doorgetrokken.

Oorzaak van veel rioolproblemen

De riolering heeft te kampen met verstoppingen, lekkages en breuken van zowel binnen riolering als buitenrioleringen. De gemiddelde huisbewoner staat niet stil bij het bestaan van het binnenriool. Een riolering wordt intensief gebruikt en heeft daarom regelmatig onderhoud nodig anders is het onderhevig aan versnelde slijtage. Niemand die eraan denkt totdat er een verstopping optreedt. Gevolg is dan een verstopt riool of een kapot riool.

De huis, tuin en keuken riolering, bestaat uit een binnen riolering, die in en onder het huis loopt, en een buitenriolering die bijvoorbeeld in de tuin loopt. De riolering heeft een levensduur van 10 tot 40 jaar, afhankelijk van hoe je hem gebruikt, de kwaliteit van de ingebouwde riolering en zaken zoals het verzakken van de grond en verbouwingswerkzaamheden. Een verstopping kan gevolg zijn van een ophoping van etensresten, wasmiddelen en andere materialen die in de riolering worden gegooid.

Kan ik de ontstopping zelf doen?

Het ontstoppen ervan kan op meerdere manieren en je zou er daarom voor kunnen kiezen om het zelf te doen. Om de verstoppingen te bestrijden heb je wel wat gereedschap nodig want een verstoppingen zit in vele gevallen minimaal 1 a 1,5 meter verder en is dus vaak niet met de hand bereikbaar. Er is dan bijvoorbeeld een ouderwetse plopper, een ontstoppingsveer, een ontstopping-hogedrukmachine of er zijn chemicaliën nodig om de ontstopping te verhelpen. Het ontstoppen van een riolering met hogedruk water is wel vakwerk. Er zijn tientallen soorten spuitkoppen en niet elk riool is bestand tegen de druk.

Riool ontstopping professioneel verhelpen!

In veel gevallen is er een vakman nodig en dan staat Spoed-ontstoppingsdienst voor u klaar. Spoed-ontstoppingsdienst.nl is het riool-ontstoppingsbedrijf die bij u in regio zit en snel ter plekke kan zijn. Daarom rekenen wij geen voorrijkosten of andere verborgen kosten en zijn wij op de hoogte van rioolproblemen die in de regio regelmatig voorkomen.

Wij gaan voor een nette behandeling van onze klanten en wij laten u niet in de kou staan!