24/7 BEREIKBAAR BIJ WC VERSTOPING

24/7 BEREIKBAAR BIJ WC VERSTOPING

wc verstopt toilet verstopt

WC verstopt? Spoed Ontstoppingsdienst helpt u snel uit de problemen!

Het probleem van een verstopt toilet kan erg vervelend zijn, vooral als u geen idee heeft hoe u het moet oplossen. Gelukkig kunt u altijd rekenen op Spoed Ontstoppingsdienst om u snel en professioneel te helpen! Of het nu gaat om een kleine verstopping of een ernstiger probleem, onze ervaren loodgieters staan altijd paraat om uw toilet weer optimaal te laten functioneren. In dit artikel zullen we u meer vertellen over het ontstoppen van een wc door Spoed Ontstoppingsdienst en waarom wij de beste keuze zijn voor uw verstoppingsproblemen.

De gevolgen van een verstopt toilet

Een verstopt toilet kan leiden tot allerlei ongemakken in uw dagelijks leven. Het kan zorgen voor nare geuren, overstromingen en zelfs schade aan uw sanitair. Daarnaast kan het ook een bron van bacteriën en andere ziekteverwekkers worden. Daarom is het belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer u merkt dat uw toilet niet goed doorspoelt.

Waarom kiezen voor Spoed Ontstoppingsdienst?

Wanneer u te maken heeft met een verstopt toilet, wilt u natuurlijk dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Spoed Ontstoppingsdienst biedt u de volgende voordelen:

 • Snelle respons: Bij Spoed Ontstoppingsdienst begrijpen we dat een verstopt toilet dringend is. Daarom staan we altijd klaar om uw oproep te beantwoorden en binnen de kortste keren bij u thuis te zijn.
 • Professionele aanpak: Onze loodgieters hebben jarenlange ervaring in het ontstoppen van wc’s. Ze beschikken over de juiste kennis, gereedschap en technieken om elk verstoppingsprobleem op te lossen.
 • Transparante prijzen: Bij Spoed Ontstoppingsdienst hanteren we eerlijke en transparante prijzen. U krijgt vooraf een duidelijke offerte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

WC Verstopt en het proces van wc ontstoppen

Nu vraagt u zich wellicht af hoe Spoed Ontstoppingsdienst te werk gaat om uw wc te ontstoppen. Hier is een stapsgewijze uitleg van ons proces:

 1. Analyse van het probleem: Onze loodgieter zal eerst het probleem grondig analyseren. Hij zal bekijken wat de oorzaak kan zijn van de verstopping, of er sprake is van andere onderliggende problemen en welke aanpak het beste is.
 2. Ontstoppingsmethode: Op basis van de analyse zal de loodgieter de meest geschikte ontstoppingsmethode kiezen. Dit kan variëren van mechanische ontstopping met behulp van speciaal gereedschap tot het gebruik van ontstoppingsmiddelen.
 3. Uitvoering: Zodra de methode is gekozen, zal de loodgieter beginnen met het ontstoppen van uw toilet. Hij zal ervoor zorgen dat het probleem volledig wordt verholpen en dat uw wc weer optimaal functioneert.
 4. Advies en preventie: Na het ontstoppen van uw wc zal de loodgieter u adviseren over mogelijke preventieve maatregelen om toekomstige verstoppingen te voorkomen. Zo kunt u genieten van een langdurig probleemloos toilet.

Conclusie

Bij Spoed Ontstoppingsdienst begrijpen we hoe vervelend een verstopt toilet kan zijn. Onze ervaren loodgieters staan altijd voor u klaar om dit probleem snel en professioneel op te lossen. Met onze snelle respons, professionele aanpak en transparante prijzen bent u verzekerd van een uitstekende service. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u te maken heeft met een verstopt toilet. Wij helpen u graag!

FAQ’s

 1. Kan ik zelf mijn wc ontstoppen zonder professionele hulp?
  Ja, in sommige gevallen kunt u kleine verstoppingen zelf oplossen met behulp van een ontstopper of een speciaal ontstoppingsmiddel. Echter, bij hardnekkige verstoppingen of wanneer u niet zeker bent van de oorzaak, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.
 1. Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van een verstopt toilet?
  Een verstopt toilet kan verschillende oorzaken hebben, zoals ophoping van toiletpapier, vreemde objecten die worden doorgespoeld (zoals luiers), een ophoping van vet of een probleem in de riolering.
 1. Hoe kan ik toekomstige wc-verstoppingen voorkomen?
  Om toekomstige wc-verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen toiletpapier door te spoelen en geen andere materialen zoals hygiënische doekjes of tampons. Daarnaast kunt u regelmatig preventieve onderhoudsmaatregelen nemen, zoals het doorspoelen met warm water en azijn om vetophopingen te voorkomen.

U vind ons ook op Google

toilet verstoppingtoilet verstopping
toilet verstopping hardnekkige verstopping

Hardnekkige toilet verstopping

In bovenstaand foto’s is duidelijk te zien wat de gevolgen kunnen zijn van en verstopt toilet. Bij deze klant is het toilet vaker ontstopt door andere ontstoppingsbedrijven. De verstopping bleef terugkomen. Na het demonteren van het toilet, bleek de verstopping in de afvoerleiding te zitten en dat is ook de reden waarom het probleem van een verstopt toilet zich bleef voordoen.
De afvoerleiding is vervolgens op vakkundige wijze vrij gemaakt van alle vuil en andere resten. Toilet gemonteerd en ruimte schoon gemaakt en gedesinfecteerd.

WC Verstopt oplossing en tips

 Wc ontstoppen met rubberen handschoenen

Vaak is het zo dat er een prop wc papier in de hals van het toilet zit. Met goede rubber handschoenen kun je in het toilet voelen of er een prop zit. Geen leuke klus! maar op deze manier los je het wel snel op. Voel je dat er een prop papier in zit verwijder deze dan controleer of het toilet nu wel goed doorloopt.

Zit er geen prop papier in of loopt het toilet nog steeds niet goed door? dan zit de verstopping dieper.

Toilet verstopt: ontstoppen met een wc-ontstopper

Een ander manier om de verstopping in je toilet op te lossen, is de toilet ontstopper, ook wel plopper genoemd. Vul eerst een emmer met warm water en laat de plopper daar in weken. Door het warme water wordt het rubber soepeler en daardoor werkt de ontstopper nog beter. Zorg dat er genoeg water in de hals van toilet zit en stop de plopper in de hals van het toilet en druk deze aan en trek vervolgens de plopper naar je toe. Doordat je duwt en trekt ontstaat er druk en een zuigende kracht. Let wel op! tijdens het drukken en trekken kunnen er spetters rondvliegen. Trek daarom altijd oude kleding aan draag bij voorkeur een veiligheidsbril.

Spoel tot slot het toilet door om te controleren of het water goed wegloopt en de verstopping is opgelost.

Wc ontstoppen met ontstoppingsmiddelen

Wc ontstoppen met soda en azijn kan soms de oplossing zijn bij lichte verstoppingen. Stop baking soda en azijn in het toilet, giet vervolgens een emmert het water in het toilet en laat dit een dag of een nacht inwerken. Controleer vervolgens of de verstopping is verholpen. Is de verstopping niet weg? dan kun je overwegen om chemische ontstoppers te gebruiken. Wij raden dit af omdat deze middelen in de eerste plaats slecht voor het milieu zijn en ze kunnen bovendien schade toebrengen aan sanitair en afvoerleidingen.