Afvoer verstopt door vaatwasser

Een verstopte afvoer door vaatwasser kan erg vervelend zijn. Als u merkt dat het water niet goed wegloopt of als uw vaatwasser helemaal niet meer werkt, dan is de kans groot dat uw afvoer verstopt is.

Wat veroorzaakt een verstopte afvoer?

De meest voorkomende oorzaak is vet en voedselresten die zich in de leidingen ophopen. Het is belangrijk om te weten dat de afvoer van uw vaatwasser verbonden is met hetzelfde rioleringssysteem als uw gootsteen. Dus alles wat in uw gootsteen terechtkomt, kan ook in de afvoer van uw vaatwasser belanden.

Bovendien kan de sifon, het gebogen pijpje onder uw gootsteen of vaatwasser, ook verstopt raken. De sifon verzamelt resten en vuil om te voorkomen dat ze verder in de afvoer binnendringen. Na verloop van tijd kan deze verstopt raken, waardoor water niet meer goed kan weglopen.

Wat kunt u zelf doen?

Controleer het afvoerfilter: Vaak raakt het filter in de afvoer verstopt door voedselresten en vuil. Door het filter te reinigen of, indien nodig, te vervangen, kunt u het probleem mogelijk oplossen. Verwijder het filter en maak deze goed schoon.

Ontstoppen met een ontstoppingsmiddel: Er zijn verschillende ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor de afvoer van vaatwassers. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig en probeer de verstopping te verhelpen.

Maak de sifon schoon: Zoals eerder vermeld, kan ook de sifon verstopt zijn geraakt. Door de sifon los te maken en grondig schoon te maken, kunt u mogelijk de verstopping verhelpen.

Verstopte-afvoer-door-vaatwasser

Wanneer is het tijd om een Spoed Ontstoppingsdienst in te schakelen?

Als uw doe-het-zelf pogingen niet succesvol zijn, is het tijd om ons in te schakelen. Onze ervaren loodgieters kunnen het probleem snel vinden duurzaam oplossen. Wacht niet te lang, want een verstopte afvoer kan leiden tot meer  problemen en schade aan uw vaatwasser.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik mijn afvoerfilter schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om uw afvoerfilter minstens één keer per maand schoon te maken. Hiermee voorkomt u dat vuil en voedselresten zich ophopen en verstoppingen veroorzaken.

2. Kan ik gewone ontstoppingsmiddelen gebruiken voor mijn vaatwasser?

Nee, het is belangrijk om speciale ontstoppingsmiddelen te gebruiken die veilig zijn voor gebruik in vaatwassers. Gewone ontstoppingsmiddelen kunnen schade aanrichten aan de leidingen en andere onderdelen.

3. Waarom is mijn sifon verstopt geraakt?

De sifon kan verstopt raken door een ophoping van vet, voedselresten en andere viezigheid. Regelmatig schoonmaken en onderhouden van de sifon kan helpen om verstoppingen te voorkomen.

U kunt ons ook vinden op Google