Goed nieuws! Google stopt met advertenties voor loodgieters

Vanaf 22 februari zal Google stoppen met het tonen van advertenties voor loodgieters op zowel Google als Youtube. Dit is goed nieuws voor consumenten en de loodgieterssector. Ongeveer twee jaar geleden heeft Google hetzelfde gedaan voor slotenmakers, om oplichting tegen te gaan.

De reden achter deze verandering

Veel oplichters maakten gebruik van advertenties om klanten aan te trekken en vervolgens slachtoffers te maken van malafide praktijken. Deze advertenties werden ingezet om onwetende consumenten te misleiden en hen veel geld afhandig te maken. Dit had een negatieve invloed op het vertrouwen in de loodgietersbranche. Om dit probleem aan te pakken, heeft Google besloten om deze vorm van adverteren volledig stop te zetten.

Malafide rioolontstoppers

Gevolgen voor malafide loodgieters

Dit betekent dat malafide loodgieters en ontstoppingsbedrijven niet langer zo makkelijk hun gang kunnen gaan. Met het verwijderen van de advertenties zullen zij minder snel potentiële slachtoffers bereiken. Voor eerlijke loodgieters die goede service leveren, is dit uiteraard positief nieuws. Het vermindert de concurrentie van malafide bedrijven en vergroot de kans dat consumenten betrouwbare en kwalitatieve diensten kunnen vinden.

Voordelen voor de consument en de sector

Deze stap van Google heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunnen consumenten nu met meer vertrouwen op zoek gaan naar een loodgieter. Ze hoeven niet bang te zijn om in zee te gaan met iemand die hen slechte service levert of oplicht. Hierdoor wordt het vertrouwen in de branche hersteld en blijven klanten tevreden.

Daarnaast zal ook de loodgieterssector zelf kunnen profiteren van deze verandering. Betrouwbare en professionele loodgietersbedrijven zullen meer zichtbaarheid krijgen in de zoekresultaten. Dit betekent dat zij meer potentiële klanten kunnen bereiken en hun bedrijf kunnen laten groeien. Het creëert een level playing field waarin kwaliteit en klanttevredenheid centraal staan.

Conclusie

Het stoppen van advertenties voor loodgieters is een positieve ontwikkeling voor zowel consumenten als de loodgieterssector. Het biedt bescherming tegen malafide praktijken en vergroot de kansen voor eerlijke loodgieters om succesvol te zijn. Dankzij deze verandering kunnen consumenten met meer vertrouwen de juiste loodgieter vinden voor hun behoeften. Laten we samen dit goede nieuws verspreiden en een verschil maken in de wereld van loodgieters!

bekijk hier de video op Hart van Nederland

Meer over malafide praktijken in de loodgieters en ontstoppingsbranche leest u op de volgende websites:

Gedupeerd door malafide rioolontstoppers een stap naar de rechter kan helpen

Google verwijdert advertenties van malafide slotenmakers na reportage van opgelicht

consumentenbond-waarschuwt-voor-foute-loodgieters

Klachten over peperdure ontstoppingsbedrijven

Wilt u meer weten over verstoppingen of het verhelpen daarvan, neem dan contact met ons op.

Spoed Ontstoppingsdienst
Watergoorweg 41
3861 MA Nijkerk
Kvk: 76871150