FAQs

Moet ik regelmatig mijn riool laten reinigen?

Riool laten reinigen, Het is aanbevolen om eens in de paar jaar uw riool te laten reinigen om verstoppingen te voorkomen. Het exacte tijdsbestek hangt echter af van verschillende factoren, zoals gebruik en onderhoud.

Moet ik regelmatig mijn riool laten reinigen?2024-01-21T20:54:15+00:00

Wat moet ik doen als mijn wc verstopt is?

Wat moet ik doen als mijn wc verstopt is?

 Wc ontstoppen met rubberen handschoenen

Vaak is het zo dat er een prop wc papier in de hals van het toilet zit. Met goede rubber handschoenen kun je in het toilet voelen of er een prop zit. Geen leuke klus! maar op deze manier los je het wel snel op. Voel je dat er een prop papier in zit verwijder deze dan controleer of het toilet nu wel goed doorloopt.

Zit er geen prop papier in of loopt het toilet nog steeds niet goed door? dan zit de verstopping dieper.

Toilet verstopt: ontstoppen met een wc-ontstopper

Een ander manier om de verstopping in je toilet op te lossen, is de toilet ontstopper, ook wel plopper genoemd. Vul eerst een emmer met warm water en laat de plopper daar in weken. Door het warme water wordt het rubber soepeler en daardoor werkt de ontstopper nog beter. Zorg dat er genoeg water in de hals van toilet zit en stop de plopper in de hals van het toilet en druk deze aan en trek vervolgens de plopper naar je toe. Doordat je duwt en trekt ontstaat er druk en een zuigende kracht. Let wel op! tijdens het drukken en trekken kunnen er spetters rondvliegen. Trek daarom altijd oude kleding aan draag bij voorkeur een veiligheidsbril.

Spoel tot slot het toilet door om te controleren of het water goed wegloopt en de verstopping is opgelost.

Wc ontstoppen met ontstoppingsmiddelen

Wc ontstoppen met soda en azijn kan soms de oplossing zijn bij lichte verstoppingen. Stop baking soda en azijn in het toilet, giet vervolgens een emmert het water in het toilet en laat dit een dag of een nacht inwerken. Controleer vervolgens of de verstopping is verholpen. Is de verstopping niet weg? dan kun je overwegen om chemische ontstoppers te gebruiken. Wij raden dit af omdat deze middelen in de eerste plaats slecht voor het milieu zijn en ze kunnen bovendien schade toebrengen aan sanitair en afvoerleidingen.

Wat moet ik doen als mijn wc verstopt is?
Wat moet ik doen als mijn wc verstopt is?2024-03-12T10:36:02+00:00

Hoe kan ik toekomstige verstoppingen voorkomen?

Om toekomstige verstoppingen te voorkomen kunt u regelmatig kokend water door uw afvoeren spoelen. Daarnaast is het belangrijk om geen vet, olie, etensresten of grote hoeveelheden haar in de afvoer te laten belanden.

Hoe kan ik toekomstige verstoppingen voorkomen?2024-01-09T11:17:08+00:00

Hoe kan ik een afvoer ontstoppen?

Het gebruik van een ontstoppingsmiddel of het verwijderen van de verstopping met behulp van een ontstoppingsveer zijn gebruikelijke methoden om een afvoer te ontstoppen.

Hoe kan ik een afvoer ontstoppen?2024-01-09T11:17:56+00:00
Ga naar de bovenkant